Glastapijt

GLASTAPIJT

Wat is glastapijt?

Bij een glastapijt worden gerecycleerde glasscherven verlijmd met epoxyharsen. Het ingekleurde glas (standaardgrootte 0,8 mm-1,2 mm of 1 mm-3mm) worden gebruikt voor het bekleden van hele wanden of zelfs voor het aanleggen van wandtapijten met kleurrijke tekeningen.


De glasgranulaten worden gemengd met een bindmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor verticale toepassingen. Een goede aanhechting is van groot belang omdat het glasproduct vaak met de muur verlijmt wordt. Oneffenheden in de muur kunnen dan weer worden opgevangen door het dikker of dunner smeren van het glas. De mogelijkeheden zijn onbeperkt, van eenvoudige kleurvlakken tot ingewikkelde patronen, fraaie tekeningen of wandschilderingen.


Naast de esthetische mogelijkheden biedt een glaswand ook nog een stuk onderhoudsgemak. Ze is perfect en makkelijk reinigbaar met water en borstel of met een hogedrukreiniger. Vandaar dat dit soort wandbekleding steeds meer gebruikt wordt als spatwand aan de buitenzijde van het huis, de winkel of de horecagelegenheid

Glastapijt kan ook vermengd worden met marmer- of steentapijt.


Enkele mogelijkheden waarmee glastapijt gebruikt kan worden:


- Badkamers

- Keukens

- Vensterbanken

- Toiletten


Vragen over glastapijt?

VOOR & NA

voor glastapijt
na 2 glastapijt