Microcement

MICROCEMENT

Wat is Microcement?

Een duurzame microcement voor vloeren en wanden.


Cem Micro bestaat uit twee producten; de grove Micro Base en de hele fijne Micro Top. Beide zijn een duurzame microcement voor vloeren en wanden. Deze opbouw voor vloer en wand zorgt voor uitstekende eigenschappen en een fraaie uitstraling. De verharding vindt plaats door zowel de hydratatie van de minerale bindmiddelen als de filmvorming van polymeren.


Door de hoge witheid vormt Cem Micro de ideale basis om samen met het Quartzline kleurenmengsysteem gekleurde vloer- en wandafwerkingen te realiseren in vrijwel alle RAL, NCS of Sikkens kleuren. Cem Micro is vloeistofdicht. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen schoonmaakwater onder de toplaag kan komen.


Meer weten over Microcement?

Systeem Microcement

VOOR & NA

Microcement
Microcement

Ideaal voor

 Woningen

 Kantoren

 Automotive

 Horeca


De primer voor vloeren - zoals cement dekvloeren, anhydrite vloeren, cement gebonden egaline, gips egaline - moet goed diep in de ondergrond dringen. Doe dit door middel van de primer Universal te verdunnen met water in de mengverhouding 1 deel primer met 3 delen water. Ook bij wanden met gips stucwerk, gipsplaten, tegels, zandcement, is het van belang om de primer goed te verdunnen. Zorg er in alle gevallen ervoor dat de primer goed in de ondergrond kan dringen. Voor een gesloten ondergrond zoals een tegelvloer, kun je direct starten met de primer GP en heb je de primer Universal niet nodig.

Aanbrengen Microcement

Breng de Micro Base op de vloer of wand aan. Daarna wachten tot het droog is. Dit is zichtbaar door de verkleuring van donker naar licht. Vervolgens schuren en direct daarna de Micro Top aanbrengen.

De Micro Base laat zich op deze manier gemakkelijker schuren dan wanneer je besluit om dit de volgende dag te doen. Dan zal het schuren meer tijd in beslag nemen.

Wanneer de Micro Base nog natte plekken laat zien en je gaat daar overheen met de Micro Top dan zal het microcement de volgende dag scheurtjes vertonen.

Verwerking van Microcement

Met korte spaan bewegingen zijn over het algemeen de mooiste resultaten te behalen. Op deze manier zijn ook onze monsterboeken en kleurstalen gemaakt. Maar natuurlijk wordt het eindresultaat bepaald door de hand van de vakman.

Let op!

Wanneer je het microcement in een natte ruimte aanbrengt, dien je altijd een cement gebonden stuclaag als ondergrond te hebben. Gips ondergronden zijn ongeschikt.